16 Ağustos 2009 Pazar

2. Haftanin Ardindan...


Galatasaray, Turkcell Süper Lig 2. hafta karşılaşmasında Ali Sami Yen'de Denizlispor'u 4-1 yendi. Karşılaşmada takımımızın golleri 45. ve 67. dakikalar da penaltıdan Kewell, 59. dakika da Arda Turan, 74. dakikada Burak kendi kalesine attı. Denizlispor'un golü ise 40. dakikada da Angelov kaydetti.
Milli macin ardindan ve ligdeki kolay rakiplerden biri olarak kabul edebilecegimiz Denizlispor´a karsi bir rotasyona girilmesi bekleniyordu,ama Frank Rijkaard´in savunmanin dört adamini birden degistirmesi ve orta sahada da Ayhan´in yerine Baris ile baslamasi ve üzerine de ilk golü yiyen taraf olusumuz kafalarda süphe ve maca dair cekinceler uyandirdi.Denizlispor savunmasinin,ilk yari biterken yaptigi penalti sonucu,Galatasaray icin ikinci yariya korku-gerilim türü bir film gibi baslanmayacagini gösteriyordu.
45. Dakikada gelen penalti golü ile silkelenip kendine gelen Aslan,ikinci yariya daha olumlu isler yapmaya cikip,bunu da sahaya yansitti.Macin adami olarak hemen hemen herkesin hemfikir olacagini düsündügüm Keita,Denizlispor´un sol kanadini sürklase etti,ver-kac sonucu yaptirdigi penalti,Baros´a bos kaleye gol attirma cabasina girip yanlislik ile Denizlispor defansina attirdigi goldeki driplingi ve daha bir cok calimi,depari vs.. (bütün bunlari yaparken,Denizlispor defansinin kendisine kademeli savunmasi vardi) ile ilerleyen haftalara da damgasini vurmaya aday oldugu izlenimini verdi.
Defans hattinda Ugur´un 90 dakikayi tamamlamasi bizleri hayli sevindirdi,Konya´daki o talihsiz andan beri dualarin üzerinden eksik olmadigi Ugur yavas yavas istenilen düzeye gelmeye basliyor.Emre´ler den Asik olani takimin oyun kurmasina defanstan yardim edip,Denizlispor ataklarinda da tam konsantrasyon ile elinden gelenin en iyisini yapti yine.E.Güngör ise yenilen goldeki hatasini saymaz isek vasat bir oyun ortaya koydu.Solda Volkan Yaman cikana kadar takimin en cok kosan ismiydi,ileri cikislari ve yaptigi ortalar ile tehlike yaratti.
Orta sahayi emanet alan Mustafa,Baris ikilisinden Baris oyunu kurarken hep defans ile paslasarak ve beklerden birinin bosluk bulmasini bekleyip topu ona aktararak sisteme bagli kaldi,bir iki güzel kafa sutu ile gole cok yaklassa da ismini skor tabelasina yazdirmayi basaramadi,Mustafa Sarp ise sürekli pozitif oyununa bu macta da devam etti,belki göze batmayan oyunu nedeni ile bu kadar yildiz ve teknik ayagin yaninda cok göze batmayabilir ancak takima faydasi en fazla olan oyunculardan biri oldugu asikar.
Hücum hattinda ise,Arda bu haftada da bos gecmedi yine golünü atti,anne-babasina hediye ettigi golle takimin bir anlamda vites yükseltip rahatlamasina da sebep oldu.Keita gibi Arda´ya da kademeli ve birden fazla oyuncu ile yapilan savunma dolayisi ile zor anlar yasasa da Büyük Kaptan yine iyi performans gösterdi macta.Kewell iki penalti vurusundan buldugu gollerle takima galibiyeti getirenlerden birisi idi,kendisini daha cok sut cekerken gördügümüzde daha cok skor üretecegini saniyorum.Kral Baros ise yine her zamanki gibi cok caliskan ama gecenin sanssiz ismydi,Keita´nin savunmaya carpip giren golü Baros´a gelse,atip belki gol sayisini 1 ile sinirli birakmayacagi bir mactan golsüz ayrildi.Kendisine verilen destek cok hostu ve olmasi gerekendi.
Teknik ekip,dedigim gibi yaptigi rotasyon ile sasirtti.Ama sonunda kazanan haklidir,Frank Rijkaard´in UEFA Avrupa Ligi maci öncesi yorgun olabilecegini düsündü Milli oyunculari dinlendirip,belki de formayi kapabilmeleri icin digerlerine sans vermesi gecenin en önemli olayiydi belki de futbol acisindan.ocamiza ve Teknik Heyete duyulan eksiksiz güvenle birlikte onlarin da,bilgi-birikim ve tecrübeleri ile beklenen basarilar gelecektir.
Bu sefer son söz Tribünlere;
Gercekten son zamanlarin en iyisiydi Denizlispor macinda Ali Sami YEN Tribünleri.Uzun zamandir böylesine canli,yüksekten ve coskulu bir "re re re ra ra ra" duymamistim ve daha niceleri.Bu sene Ali Sami YEN kombinesi olanlar,hem sahada oynanan futboldan dolayi hem de ultrAslan´in bu her hafta bir öncekinden daha iyi olan performansindan dolayi,cok mutlu bir sezon gecirecekler umarim.

1 yorum:

Erdal Güngör dedi ki...

Neden blogunu öksüz bırakıyorsun?